Ekensdal Dinner Club

18-19 November

Välkommen till Ekensdal för en kväll utöver det vanliga

Längst ut på Skurus norra udde byggdes för hundra år sen Ekensdals tjärfabrik. Platsen var idealisk med både tillgång till transport via vattnet och Skurus alla tallstubbar.

Åren gick, verksamheter flyttade in och ut och år 2007 kom vi hit! Vi renoverade Ekensdal grundligt och började erbjuda konferenser, bröllop och andra events. För tre år sedan började vi arrangera Dinner Club som ett sätt för våra gäster att uppleva Ekensdal på ett helt nytt sätt, lite mer som en vanlig restaurang, men på vårt vis. Det visade sig var ett väldigt uppskattat initiativ bland våra gäster, så vi har fortsatt på det spåret och öppnar upp vår Dinner Club med ojämna mellanrum under framförallt vår och höst. 

Vi har skapat en Facebook-grupp för Dinner Club där all den senaste infon om öppettider och meny dyker upp – så gå gärna med det där för att inte missa något! Infon dyker även upp på vår instagram och här på hemsidan om man hellre håller sig uppdaterad på det viset.

Middagen

Under kvällen serveras en exklusiv trerättersmeny innehållande det bästa säsongens råvaror har att erbjuda, ett par små överraskningar och en hel del gastronomiskt finlir. Till detta har vi tillsammans med vår sommelier satt ihop ett passande dryckespaket (ni väljer om ni vill ha med eller utan alkohol).

Är ni ett sällskap på 12-24 personer kan ni boka vår Chambre Séparée så får ni ett eget avskiljt rum. Ring eller maila oss för att boka detta.

Specialkost & Allergier

Viktigt! All specialkost och allergier måste föranmälas.

Pris

Priset för menyn är 1095kr/person inklusive vinpaket (eller alkoholfritt alternativ).

Antalet platser är begränsat – och det är först till kvarn som gäller!

Om det inte finns tider att boka Maila till dinnerclub@ekensdal för att sättas upp på väntelista

I samarbete med easyTableBooking.se

Bokningsvillkor

Bokningen är bindande från TRE dagar före ankomst – detta för att restaurangen endast har öppet ett fåtal dagar och vi vill inte att de fina råvaror vi köper in ska gå till spillo.

Vid utebliven ankomst förbehåller sig Ekensdal rätten att debitera er med 650 kr per bokad gäst som inte kommer. Det låter lite strängt, vi vet, men hänger ihop med punkten ovan. Vi har små marginaler för ett sånt här arrangemang, det innebär att det räcker att en handfull gäster inte dyker upp så går vi back den här kvällen, och det vore väldigt tråkigt.

Du som bokare är personligt ansvarig för hela bokningen. Bokningen gäller för det angivna antalet gäster.

Meny

 

Inlagd rättika med picklad avokado, tartar på hälleflundra samt yuzu- och brynt smörvinigrette.

 Juliane Eller Silvaner 2021, Rheinhessen, Tyskland

Egenjagad vildand med pumpa och misokräm, confiterad pumpa, svartrot samt havtornsky

 Lichtenberger Gonzales Leithaberg 2017, Burgenland, Österrike

Bakad Chokladmousse med kolaglass

Le Marie Doux de Lissart 2018, Piemonte, Italien

Övrigt

• Menyn anpassas för specialkost/allergi – detta måste föranmälas •

Här finns vi

Ekensdal
Skurusundsvägen 151
131 46 Nacka

Hör av dig

Telefon: 08-716 01 66
Mail: info@ekensdal.se
Instagram: @ekensdal
Facebook: Ekensdal

Här är Ekensdal!

Båten från Nybrokajen tar 30 min hit.
Väljer du att åka med bil/buss tar det 15 min från Slussen.