Ekensdal Dinner Club

Vi önskar er en skön sommar!

Välkommen till Ekensdal för en kväll utöver det vanliga

Längst ut på Skurus norra udde byggdes för hundra år sen Ekensdals tjärfabrik. Platsen var idealisk med både tillgång till transport via vattnet och Skurus alla tallstubbar.

Åren gick, verksamheter flyttade in och ut och år 2007 kom vi hit! Vi renoverade Ekensdal grundligt och började erbjuda konferenser, bröllop och andra events. För tre år sedan började vi arrangera Dinner Club som ett sätt för våra gäster att uppleva Ekensdal på ett helt nytt sätt, lite mer som en vanlig restaurang, men på vårt vis. Det visade sig var ett väldigt uppskattat initiativ bland våra gäster, så vi har fortsatt på det spåret och öppnar upp vår Dinner Club med ojämna mellanrum under framförallt vår och höst. Håll uppsikt här på hemsidan, vår Facebook-sida eller anmäl er till vårt nyhetsbrev för att inte missa nästa tillfälle.

Middagen

Under kvällen serveras en exklusiv trerättersmeny innehållande det bästa säsongens råvaror har att erbjuda, ett par små överraskningar och en hel del gastronomiskt finlir. Till detta har vi tillsammans med vår sommelier satt ihop ett passande dryckespaket (ni väljer om ni vill ha med eller utan alkohol).

Kasse

Pga rådande omständigheter erbjuder vi nu möjligheten att ta med Dinner Club hem i form av en middagskasse.

Priset är 495 kr/person. Vi har förberett det mesta och du får med tydliga instruktioner för det sista lilla som behöver göras innan servering.

Beställ genom att maila dinnerclub@ekensdal.se eller ring oss på 08-716 01 66. Upphämtning av kassen sker på Ekensdal, Lördag mellan kl 12-14. Kassen bör hamna i kyl och frys inom 30 min efter avhämtning och kan ätas antingen på lördagen eller söndagen.

OBS! Begränsat antal så det är först till kvarn som gäller.

Covid-19

Givetvis kommer ni bara om ni inte uppvisar några förkylningssymptom, och vi hjälps alla åt att visa hänsyn och hålla avstånd. Andra åtgärder vi tagit till för att ge er en trygg upplevelse är t.ex:

  • Max 8 personer per bord
  • Längre avstånd mellan borden
  • Extra breda bord
  • Endast ett sällskap i taget i entrén
  • Fördrinkar serveras vid bordet
  • Ingen alkoholservering efter 22.00 och vi stänger 22.30

Specialkost & Allergier

Viktigt! All specialkost och allergier måste föranmälas.

Sittningar

Fredag

  • 18.30
  • 19.00
  • 19.30
  • 20.00
  • Chambre Séparée (12-24 personer – valfri tid)

Lördag

  • 18.00
  • 18.30
  • 19.00
  • 19.30
  • 20.00
  • Chambre Séparée (12-24 personer – valfri tid)

Antalet platser är begränsat – och det är först till kvarn som gäller!

Pris

Priset för menyn är 1095kr/person inklusive vinpaket (eller alkoholfritt alternativ).

Bokningsvillkor

Bokningen är bindande från TRE dagar före ankomst – detta för att restaurangen endast har öppet denna dag och vi vill inte att de fina råvaror vi köper in ska gå till spillo.

Vid utebliven ankomst förbehåller sig Ekensdal rätten att debitera er med 650 kr per bokad gäst som inte kommer. Det låter lite strängt, vi vet, men hänger ihop med punkten ovan. Vi har knappt några marginaler för ett sånt här arrangemang, det innebär att det räcker att en handfull gäster inte dyker upp så går vi back den här kvällen, och det vore väldigt tråkigt.

Du som bokare är personligt ansvarig för hela bokningen. Bokningen gäller för det angivna antalet gäster.

Meny

 

Förrätt

Saltbakad rotselleri med ostron-emulsion och krondillsolja
– 

Huvudrätt

Tångbakad skrei (torsk) med grönkål och soya-beurre blanc

Efterrätt

Clafoutis med sorbet på blodapelsin och vaniljkräm
– 

Övrigt

• Menyn anpassas för specialkost/allergi – detta måste föranmälas •

Här finns vi

Ekensdal
Skurusundsvägen 151
131 46 Nacka

Hör av dig

Telefon: 08-716 01 66
Mail: info@ekensdal.se
Instagram: @ekensdal
Facebook: Ekensdal

Här är Ekensdal!

Båten från Nybrokajen tar 30 min hit.
Väljer du att åka med bil/buss tar det 15 min från Slussen.