vi önskar er en god jul, med betoning på god

Julen på Ekensdal är något utöver det vanliga

Julmiddag, julbord eller julmatlagning?

Julbord, julmiddag eller kanske en julmatlagning? Det finns några olika sätt att fira vinterns stora högtid här på Ekensdal. Vi erbjuder fyra olika typer av jularrangemang; det klassiska julbordet i bufféform, en 3- eller 5-rätters julmiddag, alternativt vårt populära matlagningsevent; Ekensdals Masterchef som är en kombination av matlagningskurs och lagtävling, där utmaningen består i att skapa en 4-rättersmeny, den här gången med jultema.

Sen kan man ju strunta i den klassiska julmaten och äta god mat efter säsongen, läs mer om vår strunta-i-julmaten julfest längre ner på sidan.

Oavsett val önskar vi er varmt välkomna ut till vårt gulputsade sekelskifteshus, som ligger strax innan Skurusundet i Stockholm. Vi rekommenderar våra gäster att ta båten ut till oss från city, resan tar ca en en halvtimme och på båten ut bjuds ni på vår egenkryddade glögg med tillbehör.

Den Goda Julen

Vår julmatsfilosofi, Den Goda Julen, bygger på kvalitet och känsla framför kvantitet, så vi kanske inte har fullt så många rätter och variationer av allt på vårt julbord som vissa andra. Men det vi dukar fram, är noga utvalt och har ägnats desto mer kärlek istället. Vi tror att ni kommer att uppskatta det.

Vi välkomnar bara ett sällskap åt gången, vilket betyder att ni har våra rymliga lokaler helt för er själva. Efter middagen öppnar vi baren & dansgolvet på nedre plan – om ni önskar kan vi ordna en DJ eller levande musik. Ekensdal kan hålla öppet fram till 03, men önskar ni hellre att avsluta kvällen på t.ex. Stureplan kan vi arrangera er transport dit med båt, buss eller taxi.

Julbord/julbuffé

Från hav och sjö har vi hämtat klassiker som tre sorters sill, gravad och rökt lax och skagenröra. Från skog och gård har vi plockat Timmermanskorv, Munsökorv, brässerad rödkål och leverpastej med rödbetor. Småvarma godsaker som Västerbotten Royal, prinskorv, köttbullar, Janssons, revbensspjäll etc. Kvällen avrundas med saffransbavaroise med hallonsås samt en frukt- och godisbuffé.

Pris: 1199 kr/person inkl dryckespaket exkl. moms

Priserna är baserade på 70 gäster. Kontakta oss gärna för pris för mindre/större sällskap.

Julmiddag

Ekensdals Julimiddag består av 3 eller 5 rätter med juligt tema. Vad sägs om t.ex en silltallrik med brynt smör, ägg och gräddfil till förrätt. Huvudrätt bestående av rimmad torksrygg med champagne-veloté och grönärtskräm, sedan ett hjortinnanlår med lättrökta vintergrönsaker, glöggsky och rårörda lingon. Detta följs upp av en Brillat Savarin med inkokta julpäron, en päronsorbet och krasse och som avslutning en saffrans-crème brûlée med hallon.

Låter inte så dumt va? Det var vad vi serverade förra julen – det kan tänkas att vi ändrar lite på menyn till kommande jul – det enda vi vet med säkerhet är att det blir något minst lika gott även i år.

Pris: 975 resp. 1175 kr/person exkl. dryckespaket och moms.

Priserna är baserade på 70 gäster. Kontakta oss gärna för pris för mindre/större sällskap.

Julmatlagning

En lagtävling i köksmiljö kryddad med spänning & smaksensationer – den här gången med jultema. Läs mer om Ekensdal Masterchef här.

NYHET! Strunt-i-julmaten-julfest

Låter kanske lite knasigt men vi resonerar så att ni kanske hellre vill spara ätandet av julmaten till när ni ska umgås med familj, släkt och vänner under julhelgen. Så då är vårt förslag att ni kommer hit för en julfest med kollegorna – men håller den helt fri från traditionella julinfluenser. Vi skippar sill, sylta, Jansson och glögg. Och lagar istället till en tre-rätters middag med säsongens absolut bästa råvaror, serverade med utvalda viner och champagne. Kontakta oss för pris och mer information!

+ PLUSMENY

Varför inte komplettera julfesten med lite gastronomisk kompetensutveckling en glögg- eller ölprovning. Vi erbjuder även en kulinarisk femkamp (läs mer här om Ekensdal Challenge) där grenarna kan bestå av ostronöppning på tid, ost-, vin- eller spritprovning eller att vispa en majonäs. Kökserfarenhet och matkunskap tar er en bit på vägen – men en gnutta tur behövs också.

Kontakta oss så berättar vi mer

Ring oss på 08-716 01 66, maila eller använd formuläret här intill så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda. Ovan är ett förslag på upplägg, vi kan givetvis skräddarsy upplevelsen efter era önskemål.

Förfrågan & Visning

Hör av dig här nedan, maila info@ekensdal.se.hemsida.eu eller ring på 08-716 01 66 för att få veta mer om vad vi kan erbjuda, få ett kostnadsförslag eller för att boka in visning av lokalerna här ute på Ekensdal.

3 + 12 =

Kombinera julbordet med en konferens

Ert besök på Ekensdal behöver inte nödvändigtvis börja med att ni sätter er till bords, ta båten ut redan på förmiddagen och ha en konferens/ledningsgruppsmöte här ute innan festligheterna drar igång. Kontakta oss för ett förslag på upplägg.

Läs mer om våra konferenser

Här finns vi

Ekensdal
Skurusundsvägen 151
131 46 Nacka

Hör av dig

Telefon: 08-716 01 66
info@ekensdal.se
Instagram: @ekensdal
Facebook: Ekensdal

Här är Ekensdal!

Båten från Nybrokajen tar 30 min hit.
Väljer du att åka med bil/buss tar det 15 min från Slussen.