Närmare vattnet kan man inte komma
som ligger strax innan Skurusundet i Stockholm.
Welcome to Ekensdal, your extraordinary venue
It has taken a certain amount of time for Ekensdal to take its current form and become a venue for parties and food lovers. A long and winding road you could say. The location allegedly dates back to the 1700s, but the actual Ekensdal building that we know today came into use at the beginning of the last century, when it was used as a tar factory, before becoming a summer residence in the mid-1930s.
When we moved in with our ladles, pots, and pans and started extensive renovation work in 2007, beginning our chapter of the Ekensdal story, the building had been empty for around 20 years. Our aim was to create a space for people who, like us, appreciate good food and good company. Nowadays, we organise conferences, weddings, company parties, cookery classes and ’Ekensdals Masterchef’, our very own culinary event, at the venue – and much else besides!
Ekensdal is situated right at the water’s edge, on the approach into Stockholm. To get the most out of your experience, we recommend sailing the scenic sea route to get to the venue, which takes around half an hour from Nybrokajen in Stockholm. To ensure the best possible level of service and the best possible experience for our guests, we limit the venue to one party of guests at a time. We think that’s the best way so that people get an extraordinary experience at our extraordinary venue.
We look forward to welcoming you here!
Mathias Herlev Hansson and team
Mathias Herlev Hansson • Kökschef Ekensdal
–
Swedish Young Chef of the Year 1999
Olympic and World gold medallist with the Swedish Culinary Team in 2004
Previously worked for Gordon Ramsey in London and at F12 in Stockholm.
En upplevelse utöver det vanliga – oavsett säsong
Sommar
Det är inte svårt att förstå varför sommaren är den intensivaste tiden på året här ute på Ekensdal, de ljumma kvällarna, vågskvalpet och solnedgången är verkligen en svårslagen kombination. Förutom alla vackra bröllop hinner vi även med konferenser, sommarfester, dop och en hel del annat också.
Höst
Hösten på Ekensdal är en av årets smakmässiga höjdpunkter med klassiker som kräftor, vilt, kantareller, svartrot, kål, jordärtskockor, lingon och en hel massa annat gott. Få en smakstart på höstsäsongen med vår matlagningsaktivitet MasterChef eller bättra på dryckeskunskaperna med en vin- eller ölprovning.
Vinter
Vintern på Ekensdal erbjuder många möjligheter utöver det klassiska julbordet. Kom hit på en konferens, matlagningskurs, dopfika eller varför inte ett vinterbröllop. Som regel går det alldeles utmärkt att ta sjövägen ut hit även mitt i vintern.
Vår
Krispigt luft, fler soltimmar och grönskan börjar återvända – sparris, ramslök, skrei och spetskål, kom ut och ta till vara på det bästa med våren hos oss. Arrangera en vårfest med företaget, fira 40-årsdagen eller ta med kollegorna/vännerna på en matlagningskurs. Vår flexibla festlokal står ert förfogande.
Varför Ekensdal?
Här följer här ett par ytterst rationella argument varför du ska välja just oss för ditt arrangemang.
Kocken
Skräddarsytt
Fantastisk utsikt
30 min från City
Exklusivitet
Personlig service
Håll dig uppdaterad
Vi delar gärna med oss av våra kunskaper och vad som händer här ute på Ekensdal, ett och annat exklusivt erbjudande blir det också. Häng med vettja!
Vi har mycket spännande planerat för det kommande året, så se till att följ oss på Facebook och/eller prenumerera på vårt nyhetsbrev så att du inte missar något.
Nyhetsbrev
Vill du har vårt nyhetsbrev fyller du i dina uppgifter här intill. Det kommer några gånger om året och innehåller en blandning av nyheter, erbjudanden och matlagningstips.
Här finns vi
Ekensdal
Skurusundsvägen 151
131 46 Nacka
Hör av dig
Telefon: 08-716 01 66
info@ekensdal.se
Instagram: @ekensdal
Facebook: Ekensdal
Här är Ekensdal!
Båten från Nybrokajen tar 30 min hit.
Väljer du att åka med bil/buss tar det 15 min från Slussen.